Translate

יום ראשון, 20 ביולי 2014

גן הירק של קהלתנו המיוחדת, תפוחים, קלוף כרובים, חידת זהוי וארטישוק.

תפוחים, חלק מהתמונות[למשל הראשונה] משורת עצים קטנים ונמוכים
שמהוים מעין "גדר חיה" סביב 1 השטחים שלנו,  וחלק ,מעץ 1 גדול



                                           למשל התמונה הזאת



                                           כרובים                לפני
                                                        ואחרי         נשארו לנו עודפים מהכרובים.
                                   מחלק מהם בשתוף פעולה עם הסדנה שלנו המטבח הכינו כרוב חמוץ.
                                                       בזמן...
                                                    

                                    
כרוב אדום
                                          העלים מקלוף הכרובים, לקומפוסט.
 
חידת זהוי צד 1 חסה ממשפחת המורכבים,  חתוך מקובל, של הגבעול, קרוב לאדמה
צד 2 כרוב סיני ממשפחת המצליבים, נודע לי שעם קרבה רבה ללפת.
חתוך מקובל, בדומה לכרוב רגיל, מעל בסיסי העלים החיצוניים. [הישנים.]

                                        מהו הכרוב סיני ומהי החסה

אותו  כרוב .  לפני
                                                                ואחרי
                                                  פריחת ארטישוק, למיטב ידיעתי, זן מר שלא מגודל למאכל.
            אני מדי פעם קוטף לי כמה מהעלים הארוכים, משאיר רק את מרכז העלה, שדומה במראהו לסלרי
             ואוכל אחרי בשול, כדאי קודם לקלף את חלקו החיצוני, למדתי זאת מאשת הבוס של גן הירק שלנו.
                                           





 

                                              ולסיום,  פרח ארטישוק, וחרק על קרקפתו.
 

4 תגובות:

  1. תמונות נהדרות, כרגיל.
    ממליצה לך להכנס לבלוג שלי, במיוחד לרשומה האחרונה, זו שפירסמתי אתמול.
    יום טוב ושקט :)

    השבמחק
  2. יופי של גינה :-)
    אני חושבת שהחסה היא בעלת העלים המאורכים יותר, והכרוב הוא העגול יותר.
    הם באמת נראים מאד דומים...

    השבמחק
  3. גינה נהדרת!
    איזה כיף שיש כזה יבול :-)

    השבמחק
  4. אני חושבת שהייתי יכולה להתחבר מצוין עם מגדלי הגינה ומשתמשים בתוצרתה. (למרות שאת צמח הארטישוק מעולם לא הכרתי אלא לפני כמה שבועות. ואני מדברת היום בתאריך כשנתיים וחצי אחרי שפרסמת רשומה זו). אני משתמשת רבות בכרוב משני הצבעים (לא מתחברת בכלל עם כרוב ניצנים) יש לי המון תפריטים (בשימוש) לכרוב וכרובית החסה בשימוש רק בסלט מסוים, ועכשיו נוסף לי לתפריט הביתי גם הארטישוק. (אגב גיליתי תוך כדי, שהארטישוק האדום טעים יותר במתיקותו , אבל גם הארטישוק הירוק אהוב עלי היום. (רק כנשנוש בינתיים, כשהוא מבושל כתירס בסיר מים רגילים -בלי שום תוספות) .
    תפוחי העץ אני משתמשת בעיקר כפרי מעורר - דוחה שינה. (הקפה משפיע עלי הפוך, הוא מרדים אותי).
    אני סקרנית לגבי הצמח המכונה ארטישוק ירושלמי - כי השורשים שלו על פי התמונות שראיתי בויקיפדיה- ובגוגל מזכירים שורשים של חזרת - שהם חריפים ומרים לטעמי - הולכים טוב רק עם סלק- כמאכל בליל הסדר.
    עינין אותי האם השורשים של הארטישוק הירושלמי (החמנית) דומים בטעמם לשורשים אחרים שאנו מכירים?? (אולי בטטה? או גזר?)
    תודה שהפנית אותי לרשומה זו .
    נחמה שוורץ

    השבמחק